Eldina, distriktschef

Eldina har jobbat på Bohus i hela 17 år och började hos oss som lokalvårdare. Anställningen på Bohus var Eldinas första i Sverige och även om lokalvård till en början inte var drömyrket trivdes Eldina snabbt med jobbet och på Bohus. Utöver rollen som lokalvårdare har Eldina arbetat flera år som assisterande arbetsledare/assistent och sedan drygt tre år tillbaka är hon distriktschef på Bohus.

 

Om första dagen på Bohus säger Eldina:
”Jag var glad, jag var ledsen – det var allt på en gång. Det var inte min dröm att städa men när jag  kom   in i jobbet började jag trivas och nu trivs jag jättebra. Om du frågar mig vilken typ av kunder jag gillar bäst så är det faktiskt smutsigare ställen där man verkligen ser skillnad när man har städat. Då blir jag glad!”

 

Som distriktschef på Bohus har du det övergripande ansvaret över drift, personal och företagskunder på ett av våra distrikt i Göteborg, Alingsås eller Borås. Arbetet som distriktschef är mycket varierande och består av till exempel planering av den dagliga driften på distriktet, schemaläggning, inköp för den löpande driften, fakturering och lönearbete. 

 

Kan du berätta om hur det är att vara distriktschef och hur en typisk arbetsdag ser ut?
Om alla är på jobbet börjar jag dagen på kontoret men om jag har frånvaro som behöver lösas börjar jag ute på distriktet och hjälper min personal att lösa dagen. Jag är gärna ute på distriktet med personalen och kunderna. Ibland arbetar vi tillsammans och ibland så pratar vi bara. Eftersom de flesta av våra medarbetare arbetar självständigt hos kunderna uppskattar de verkligen om vi kommer ut och hälsar på. När jag besöker kunderna stämmer jag också alltid av så de är nöjda eller om vi kan göra något mer för dem.

 

Vilka är utmaningarna med att vara distriktschef?
Som chef måste du ibland vara bestämd och ta tuffa beslut vilket kan vara en utmaning. Det svåraste är att jobba med människor och göra alla glada och nöjda. Jobbet blir enklare med en duktig assistent som kan vara ute på distriktet för att se vad som behöver göras, vad som kan förbättras och även hjälpa till med exempelvis beställningar. Assistenten fungerar som en länk mellan personal och chef och ser till att alla blir nöjda för att skapa en bra stämning på distriktet. 

 

Vad tycker du är det bästa med ett serviceyrke som lokalvårdare?
Det bästa är att du verkligen ser skillnad efter att du gjort ditt jobb. Jag tycker också att om man trivs på jobbet, och har bra kontakt med personal och kunder, så är inget jobbigt!

 

Varför ska man jobba på Bohus?
Bohus är ett seriöst företag som tar hand om sin personal och jag känner mig trygg på Bohus eftersom vi har de rättigheter som kommer av att man jobbar på ett seriöst företag. Alla hjälper varandra här och alla finns i närheten. Du behöver inte ringa till en ekonomiavdelning i en annan stad utan det är bara att gå direkt till personen du behöver fråga, så får du hjälp. Dessutom har vi bra redskap att jobba med.