Vår rekryteringsprocess

Bohus är alltid på jakt efter nya kollegor som vill utvecklas och växa med oss. Skulle du vilja bli en del av vår fantastiska serviceorganisation? Här kan du läsa om hur det går till när du söker jobb hos oss.

1. Ansökan
Första steget till en anställning är alltid en ansökan. När du hittat en ledig tjänst du är intresserad av klickar du dig vidare till ansökan, fyller i dina kontaktuppgifter och bifogar CV samt personligt brev. När du skickat ansökan får du en bekräftelse på mejl. Saknar du bekräftelse på inskickad ansökan? Börja med att kontrollera din skräppost och kontakta oss på jobb@bohus.se vid fortsatta problem. 

Dina ansökningshandlingar sparas under en begränsad tid i enlighet med lagen om dataskydd, GDPR. 

2. Urval
När Bohus får in ansökningar till en ledig tjänst gör vi ett urval av de kandidater som bedöms passa bäst för rollen. Därefter kallas de som är aktuella till en första intervju. I vissa fall har vi också en kortare telefonavstämning i samband med detta steg. 

3. En första intervju
Den första intervjun sker på ett av Bohus kontor. Intervjun hålls av en av våra kollegor från personalavdelningen som arbetar med rekryteringen på Bohus. På intervjun får du berätta mer om dig själv och svara på frågor om dina erfarenheter. Du får också veta mer om rollen du sökt, Bohus som företag och vad som är viktigt för oss i den rekrytering du är med i. 

Du tar dig enkelt till oss med kollektivtrafik eller bil. Här hittar du adresser till våra kontor. 

Arbetstest
Vid rekrytering till vissa av våra roller använder vi oss av arbetstest. Detta för att stämma av att du har de kunskaper som krävs för tjänsten du sökt. Det kan till exempel vara kunskaper i svenska språket eller din förmåga att hantera en specifik situation som hade kunnat uppstå i rollen. Testerna görs på plats under den första intervjun och utgör ett underlag för vidare samtal om tjänsten. 

4. En andra intervju
Efter första intervjun väljer vi ut de kandidater som bedöms passa bäst för rollen och kallar dessa till en andra intervju. Vid intervju två träffar du ansvarig chef och får veta mer om rollen. Du får även vid detta tillfälle frågor om dina erfarenheter och chans att berätta mer om dig själv. 

Det är oftast ansvarig chef som ringer och bokar en andra intervju. Försök vara tillgänglig för telefonsamtal och ring tillbaka om du har missade samtal eller meddelande från oss.

5. Referenstagning och bakgrundskontroll
Du får gärna ta med dig kontaktuppgifter till referenser redan vid en första intervju. Vi meddelar alltid innan vi kontaktar en referens och kan komma att be om ytterligare referenser vid behov. Lämna gärna både tidigare chefer/arbetsledare och kollegor som referenser men undvik om möjligt att lämna personer som du har en privat relation till. Innan anställning genomför vi en bakgrundskontroll, läs mer här

6. Anställning
När alla rekryteringssteg är genomförda erbjuds anställning till den kandidat som bedöms bäst lämpad för tjänsten. Bohus har kollektivavtal där villkor, så som lön och förmåner, i många fall finns avtalade. Om det finns andra villkor eller anspråk kopplade till tjänsten du har sökt får du information och möjlighet att diskutera det innan anställningsavtal skrivs. När vi är överens signerar vi anställningsavtal, sekretessavtal och en befattningsbeskrivning.

Hoppas att vi snart får välkomna dig till Bohus! 
Bakgrundskontroll >>

Läs mer om varför vi utför en bakgrundskontroll här.

Finns det ingen ledig tjänst som passar dig just nu? Välkommen att skicka en spontanansökan för att börja jobba med oss på Bohus!

Vill du få mail så snart vi har en ledig tjänst inom just det eller de områden du är intresserad av? Börja prenumerera här.